jJedz zdrowo i nie tyj

Wartościowa
dieta oznacza jedzenie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
skutecznej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów i szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można konsumować od
czasu do czasu, czyli niezwyklerzadko,
bo nie jest to składnik potrzebny w planie
żywienia.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie jest
kluczem do udanego
szczuplenia. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy czuć się syci,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są niesamowicie
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
zjadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być dobrej
klasy, bo tylko wysoka jakośćjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : levitra

kamagra